Lokaal

Social Store wil helpen tegen armoede

Het is aftellen naar de start van de Social Store in Ridderkerk. Op woensdag 12 april is de officiële opening door wethouder Edward Piena. Vrijdag 14 april gaan de activiteiten van start in het voormalig kantoorgebouw van Sport en Welzijn naast zwembad De Fakkel.

Vrijwilligers van de stichting Social Store werken nu hard aan de herinrichting. De ruimtes kunnen gevuld worden met gebruikte meubels die gratis verkregen zijn. “Er komen kamers voor spreekuren en activiteiten, een uitgiftepunt met producten voor minima en een kast in de hal met menstruatieartikelen. Dat kan men dan anoniem meenemen, zonder verder binnen te komen” vertelt onbezoldigd directeur Maarten Tanis: “Er is niemand bij deze stichting die een vergoeding krijgt. Tot nog toe heb ik nog geen bonnetje gehad voor artikelen die we hebben moeten kopen. We hebben een groot netwerk binnen de kerken en het bedrijfsleven.”

Spreekuren

De ruimte bij De Fakkel is door de gemeente om niet in gebruik gegeven. De stichting hoeft alleen te betalen voor gas, water en licht. Twee verdiepingen worden nu geprepareerd voor de activiteiten. “We werken onder meer samen met de Aghaanse Culturele Vereniging, Stichting Eritreeërs Ridderkerk en de Stichting Multicultureel Ridderkerk. Zij gaan hier spreekuren houden en activiteiten voor hun doelgroep organiseren. Enkele kamers worden ateliers voor kunstenaars met een migrantenachtergrond” licht de voorzitter toe.

Tegen armoede

Er wordt aan toegevoegd dat de Social Store er is voor alle minima en wil samenwerken met alle organisaties die deze doelgroep (willen) helpen. “Wij willen er zijn voor mensen die in armoede leven. Iedereen die daar ook ideeën over heeft is bij ons welkom. Wij kunnen de ruimte aanbieden om het tot stand te brengen” zegt fondsenwerver Maarten de Keizer. Al voor de start heeft de Social Store giften gekregen van het fonds Fonobori, Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede (Snuffelpand) en de Johannes Stichting.
Vanaf 14 april is de Social Store elke woensdag en vrijdag open van 9.00 tot 12.00 uur. Iedereen is er dan welkom voor een kopje koffie of thee.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.