Sociale plannen Stadhouderslaan en Blaak ondertekend

De sociale plannen van het project Stadhouderslaan en het project Blaak zijn dinsdagavond bekrachtigd op het kantoor van Woonvisie. De plannen werden in twee aparte sessies ondertekend door directeur-bestuurder Alfred van den Bosch en huurders van de klankbordgroepen van de beide projecten. In de sociale plannen staan afspraken over de rechten en plichten die Woonvisie en de huurders hebben tot aan de uiteindelijke sloop van de woningen van beide projecten.

In de sociale plannen staan afspraken over een eenmalige verhuiskostenvergoeding, tijdelijke huurkorting of een voucher om een klusbedrijf in te schakelen. Daarnaast is vastgelegd hoe Woonvisie de bewoners de komende tijd zal begeleiden.

Huurders zijn, in de loop naar de sloop van de woningen, gevraagd om zich op te geven voor de klankbordgroepen. Een groot aantal enthousiaste, kritische huurders van de Stadhouderslaan en de Blaak meldde zich hiervoor aan. De klankbordgroepen bestaan uit een aantal huurders, een lid van Bewonersvereniging Progressie en een externe adviseur. In de afgelopen maanden hebben zij zich bijzonder ingezet om goede sociale plannen op te stellen waarin aan alle huurders is gedacht. Alfred van den Bosch, directeur-bestuurder van Woonvisie, kijkt dan ook tevreden terug op het traject naar ondertekening: “Woonvisie en de klankbordgroepen zijn samen tot stevige sociale plannen gekomen. Dit geeft de bewoners al vroeg zekerheid.”

Het sociaal plan van het project Stadhouderslaan is gemaakt voor huurders in Stadhouderslaan nummer 43 tot 121 (oneven) en Stadhouderlaan 251 tot en met 313 (oneven). Het sociaal plan voor het project Blaak is gemaakt voor de huurders van Blaak 1 tot en met 95 (oneven).

Woonvisie sloopt 72 portiekwoningen aan de Stadhouderslaan. Aan de Blaak worden 48 portiekwoningen gesloopt. Het plan van beide projecten is om in 2021 te beginnen aan de bouw van energiezuinige appartementen en nul-op-de-meter-eengezinswoningen.

Bron: Woonvisie