Lokaal

Spaar mee voor het Repair Café

Heeft u een kapot elektrisch apparaat of een spaarlamp die het niet meer doet? Inleveren bij de Milieustraat Noordpolder of bij kinderboerderij De Dierenhof is altijd goed. De apparaten zitten vol grondstoffen voor nieuwe producten en u bent van uw spullen af. Bovendien kunt u meesparen voor het Repair Café en maakt u zelf kans op mooie prijzen!

De actie van Wecycle loopt van 28 april tot en met 31 augustus 2018. Door ‘e-waste’ in te leveren, verdient u punten. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen 1.000 euro voor het goede doel. Dit keer heeft de gemeente het Repair Café aangewezen als het goede doel.

Zo werkt het

Als u bij de Milieustraat of de kinderboerderij bent, gaat u met uw smartphone naar www.wecycle.nl/inleveren en klikt u op ‘check in’. Via GPS wordt uw locatie herkend. U ontvangt een e-mail met een link. Daarmee kunt u zien of u een nieuw apparaat heeft gewonnen.

De gemeente Ridderkerk doet al langere tijd mee met de acties van Wecycle. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Tweede leven

De gemeente draagt ook het Repair Café een warm hart toe. Waarom iets weggooien als u het nog kunt gebruiken? Breng een haperende stofzuiger of die föhn met kuren naar de vrijwilligers van het Repair Café en zij gaan ermee aan de slag. Zo krijgen uw spullen nog een tweede kans. U kunt elke laatste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur terecht bij het Repair Café in Gasterij de Ontmoeting (Boksdoornstraat 80).

Foto: wecycle.nl