Speciale dag bij De Dierenhof

Zaterdag 18 mei werd een speciale dag op Kinderboerderij de Dierenhof georganiseerd. Het was er dan ook mooi weer voor.

Er waren allerlei activiteiten te zien. Zo was er een demonstratie van schapenscheren, waarbij de schapen in een karretje werden aangevoerd en daarna werden geschoren en de hoeven werden schoongemaakt. Bij een kraam werden er demonstraties gegeven, hoe men vroeger met behulp van een spinnewiel de wol spon en omvormde tot breiwol. Er was ook een traditionele poppenkast, waar regelmatig voorstellingen werden gegeven, tot groot plezier van de aanwezige kinderen. Ook de liefhebber van zoetigheden werd niet vergeten, zo was er een imker aanwezig, waar men honing en waskaarsen kon komen. Hier werd men ook de kans geboden om zelf een kaars te maken.

Valkenier Ruben van Maaren had een aantal roofvogels meegebracht, waarmee hij gedurende de dag diverse shows gaf. Een van zijn vogels,die hij had meegebracht was een raaf. Deze raaf is in diverse films te zien, waaronder de film Redbad, Kauwboy, en de documentaire Wild op de Veluwe. Ook had hij een gevlekte witte uil uit Afrika meegenomen, een buizerd, gieren en een Oehoe. 

Bij de ingang van de Dierenhof stond een koetsje type Jan Plezier klaar om een ritje door de omgeving te maken. Natuurlijk waren de vaste dierlijke bewoners van de Dierenhof ook aanwezig. 

De Dierenhof aan de Oosterparkweg 17 is dagelijks open voor bezoekers van 8.30 tot 17.00 

Door Erik Jonkman