Spectaculaire onthulling tijdens opening ‘nieuw’ Reyerheem

Woensdag 21 november vond onder grote belangstelling van bewoners, medewerkers, vrijwilligers en buurtbewoners de feestelijke opening van Aafjes gerenoveerde locatie Reyerheem plaats.

Terwijl de genodigden genoten van koffie met gebak, heette Karin Breukhoven, manager zorg en behandeling van Reyerheem, iedereen van harte welkom. Zij vertelde hoe de renovatie tot stand was gekomen en hoe blij ze is met het resultaat voor bewoners en medewerkers. Ook de Ridderkerkse wethouder Cora van Vliet, portefeuillehouder van o.a. zorg en welzijn, sprak het tjokvolle ontmoetingsplein toe. Zij feliciteerde de bewoners met hun mooie nieuwe woningen. Daaraan voegde zij toe erg trots te zijn op het ‘nieuwe’ Reyerheem en vooral op de medewerkers van Aafje, die altijd erg betrokken zijn bij de bewoners en de activiteiten die op deze Aafje locatie plaatsvinden.

De Vrienden Van Vervolgens boden De Vrienden Van, 4 mooie schilderijen aan, die door bewoner de heer Happée symbolisch met een schilderhandeling in ontvangst werden genomen.

Spectaculaire openingshandeling

Aansluitend vond buiten een spectaculaire openingshandeling plaats, die bovendien via een livestream op alle andere locaties was te volgen. In de frisse buitenlucht stapte Guy Buck, de voorzitter van de Raad van Bestuur, op een hoogwerker om een bedekte tekst te onthullen. Hij deed dit samen met een bewoner van Reyerheem en vertegenwoordigers van gemeente en partner Woonvisie. Zoals vaker bij onthullingen bleef de bedekking tot grote hilariteit van iedereen even hangen. Echter kort daarna werden de prachtige woorden “Wie aandacht geeft, geeft zoveel meer” zichtbaar met daarachter nog het logo van Aafje. In deze tekst is verlichting aangebracht, waardoor deze ook ’s avonds goed leesbaar is.

Renovatie

Tijdens de renovatie zijn 120 woningen verbouwd tot 82 comfortabele éénpersoons- én echtparenappartementen. Hierbij is Aafje tegemoet gekomen aan de behoefte die onze ouderen hebben voor hun woonomgeving. Woningen die meer voldoen aan de moderne wensen voor zorg, veiligheid en gezelligheid. Een mooie ontwikkeling bij Aafje om trots op te zijn en om met belangstelling uit te kijken naar de resultaten van de renovaties op andere locaties.