Lokaal

Speeltuin zoekt extra handjes voor het nieuwe seizoen

15 April 2023 start het nieuwe seizoen voor de speeltuin aan het Tegelpad in Slikkerveer. Er zijn de nodige klussen om de speeltuin pico bello in order te krijgen voordat de kinderen weer komen spelen. Dit betekent ‘handen uit de mouwen’ voor de vrijwilligers en daar hebben ze alle hulp bij nodig.

Speeltuin Slikkerveer aan het Tegelpad wordt al sinds de oprichting in 1946 gerund door vrijwilligers. En wie bekend is met het verenigingsleven weet ook dat vrijwilligers niet voor het oprapen liggen. Toch weet een vaste groep bij de speeltuin de boel draaiende te houden en, gedurende het seizoen, de poort dagelijks te openen.

Volgende maand is het weer zover, 15 april opent de speeltuin zijn deuren voor alle kids t/m 12 jaar die wil komen spelen. In aanloop naar de opening zijn er altijd een hoop klusjes te doen maar gedurende het seizoen/jaar zijn er sowieso altijd terugkomende taken. Daarom is er structureel ruimte voor extra handjes. Voor de klustaken hoeft dat niet persé structureel te zijn, alle hulp is welkom. Maar er is ook sterk behoefte aan papa’s, mama’s, opa’s en of oma’s die één of meerdere middagen toezicht willen houden of willen helpen tijdens evenementen. Al is het bijvoorbeeld maar eens in de twee weken. Bijkomend voordeel is dat je als toezichthouder eigen (klein)kinderen gratis mee mag nemen en laten spelen.

Handige klussers die vóór 15 april 2023 al meer informatie willen aanvragen en/of contact opnemen doen dat door middel van een e-mail sturen. Geïnteresseerden in het toezicht houden stappen vanaf 15 april simpelweg eens binnen in de speeltuin. De aanwezige vrijwilliger(s) vertelt u graag meer. Alle contactgegevens zijn te vinden op de website www.speeltuinslikkerveer.nl.

Foto’s: Wessel Dekker