Lokaal

Spelen, leren en bewegen met interactieve muur wijkcentrum Bolnes

Geen kaarten, bord, spelcomputer, maar een muur: bij wijkcentrum Bolnes kan jong en oud spelletjes spelen op de SportsWall. Wethouder Fleur Stip opende daar onlangs de interactieve muur.

De spellen op de SportsWall worden aangestuurd door er ballen tegenaan te gooien. Kinderen van basisschoolleeftijd kunnen hiermee leren en bewegen tegelijk. Voor jongeren is er iets meer uitdaging. Zij kunnen zelf eerst hun eigen spellen ontwerpen. Ook voor ouderen is de keuze reuze: zij kunnen memory spelen, puzzels oplossen of educatieve spellen over bijvoorbeeld de geschiedenis van Ridderkerk spelen.

Wethouder Stip is erg enthousiast over de SportsWall. “We willen Ridderkerkers graag stimuleren om gezonder te worden en te blijven. Het leuke van deze muur is dat het jong en oud de mogelijkheid biedt om samen in beweging te komen.”

Omdat de SportsWall binnen is, is er weinig excuus meer om nog onvoldoende te bewegen. De wethouder hoopt dan ook dat veel inwoners een spelletje op de muur komen spelen in wijkcentrum Bolnes aan Noordstraat 255-A. Het wijkcentrum is open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Foto: Gemeente Ridderkerk