Lokaal

‘Sportcentrum Drievliet’ half juli klaar

De renovatie van Sporthal Drievliet aan het Vlietplein is halverwege juli klaar. Na de zomervakantie kunnen scholieren en sportverenigingen er gebruik van maken.

Dat kreeg wethouder Henk van Os donderdag te horen tijdens een werkbezoek aan de bouwplaats. Hij kreeg een rondleiding door de hal en bijbehorende ruimten.

Eind augustus vorig jaar begon aannemer Vaessen Bouwbedrijf BV met de uitvoering van het door Hooper Architects bedachte renovatieplan. De sporthal, die Sportcentrum Drievliet gaat heten, wordt niet alleen gerenoveerd maar ook verduurzaamd. De ingang gaat naar de begane grond en de hal – gebouwd in 1976 – krijgt een nieuwe sportvloer. ,,Met de renovatie maken we de sporthal klaar voor de toekomst. Het wordt een mooie plek voor gymnastiekonderwijs aan leerlingen van de basisscholen, voor het uitoefenen van verschillende sporten en om elkaar te ontmoeten. We kijken uit naar het resultaat’’, zegt wethouder Van Os.

Het vernieuwde gebouw maakt geen gebruik meer van aardgas. Fotothermische PT-panelen op het dak worden ’s winters gebruikt voor verwarming en warm tapwater en in de zomer voor de koeling. Het systeem zorgt voor een grote kostenbesparing. Veel hout in het bestaande gebouw is hergebruikt bij de renovatie.

Tijdens de renovatie kon enige overlast voor omwonenden en bezoekers van het winkelcentrum Vlietplein niet worden voorkomen. Het gebied onder de sporthal – dat vooral uit parkeerplaatsen bestaat – is nu nog ingericht als bouwplaats en met hekken afgezet. Maar dat is binnenkort voorbij.