Lokaal

Sportdag van de groepen 3 en 4 in Slikkerveer

Op donderdag 17 mei was er voor alle kinderen uit de groepen 3 en 4 van het basisonderwijs in Slikkerveer een sportdag georganiseerd. Max de Vette van Welzijn Ridderkerk en vakleerkracht Brechtje Tendijck hebben voor deze dag gebruik gemaakt van de gymzaal de Werf en het Cruyff Court.

Alle beschikbare materialen in de gymzaal en meer zijn door de organisatie gebruikt om een uitdagend circuit neer te zetten. Uiteindelijk stond er een prachtige opblaasbare stormbaan, een tumblingbaan, een klimparcours en een bobbelbaan. De kinderen renden, kropen en sprongen in een onafgebroken circuit door de zaal. Niet alleen voor de kinderen was het een uitdagend circuit, zelfs leerkrachten konden zich niet bedwingen en waagden een poging. Hierdoor ontstonden wedstrijdjes tussen leerlingen en de leerkracht waarbij de behendige 6 en 7-jarigen menig keer sneller waren dan de volwassenen. Daarnaast waren er ook enthousiaste stagiaires die hielpen waar nodig. Op de muziek begonnen zij een dans waar iedereen aan mee kon doen.

Op het Cruyff Court maakten de kinderen kennis met verschillende sporten. Ook hier waren weer vier onderdelen uitgezet. Hierdoor hebben de kinderen op deze dag kennis gemaakt met handbal, hockey, voetbal en basketbal. Eerst even oefenen, zo’n hockeystick is toch wel even iets anders dan normaal. Ook bij de andere sporten werd er eerst geoefend en daarna gingen de kinderen vaak over in een wedstrijdvorm. 

Kortom, het was een geslaagde opzet met een grote intensiteit en veel activiteit voor de groepen 3 en 4 van de Burcht, Driemaster, Regenboog en Reijer. Er wordt naar uitgekeken om volgend jaar weer deze leuke en sportieve dag te organiseren.