Lokaal

Sportdag voor groep 3 en 4 in Bolnes

Vrijdag 28 september organiseerden verschillende verenigingen zich tijdens de sportdag voor leerlingen van groep 3 en 4  van o.b.s. De Bosweide en c.b.s. De Fontein workshops. Met deze invulling was het voor alle deelnemende kinderen mogelijk om met verschillende sporten kennis te maken en te bepalen welke sport het beste bij hen past. 

De sportdag werd georganiseerd door combinatiefunctionaris Jerry Tieleman van Facet Ridderkerk en de vakleerkrachten van o.b.s. De Bosweide (juf Vanity en juf Brechtje) en c.b.s. de Fontein (meester Arjan). Onder andere SV Bolnes, Saturnus ’72, Muilwijk en O2 fitness gaven een aantal workshops om de kinderen kennis te laten maken met de sporten. 

“We hebben ongeveer 170 kinderen bereikt waarvan een hoop kinderen nog niet zijn ingeschreven bij een (sport)vereniging. Op deze manier hopen we dat de kinderen een sport vinden die bij hen past en zich mogelijk inschrijven bij een vereniging in de toekomst”, vertelt Jerry. “Tijdens de sportdag waren de kinderen razend enthousiast en ze konden niet wachten om te beginnen. Ze stoeiden met elkaar en met meester Geoffrey bij de judo. Tijdens het voetballen deden zij verschillende spelletjes met een bal en namen de trainers Mitchel en Tamara de kinderen op sleeptouw. Trainer Toon liet de kinderen zweten in de kleine zaal en leerde hen hoe je moet kickboksen. Trainer Sanne liet de kinderen met behulp van oefeningen kennismaken met handbal. Er was ook een bobbelbaan, wat vergelijkbaar is met freerunning. Tijdens de afsluiting riepen een aantal kinderen dat zij het goed naar hun zin hadden. Een ander kwam vertellen dat deze sporten niet echt bij haar passen. Kinderen kunnen op deze leeftijd dus al goed uitleggen wat zij wel en niet leuk vinden”. 

“Helaas was dit de laatste keer dat wij de sportdag in de Beverbol konden organiseren. We waren de laatste gebruikers. Vanaf volgend jaar wordt de sportdag gedeeltelijk in MFA Bolnes (Scheldeplein) en buiten op het sportplein (Noordstraat) georganiseerd.”