Sporthal de Wissel verlengd als GGD testlocatie

Nog steeds zijn er veel besmettingen in onze regio. Daarom is het belangrijk dat mensen zich bij klachten meteen laten testen. Niet voor iedereen is er een testlocatie dichtbij beschikbaar. Daarom zet de GGD tijdelijk extra testlocaties in. Op deze manier hopen we dat meer mensen zich laten testen en het aantal besmettingen terugloopt. 

Eerder werd er al testlocatie geopend in sporthal de Wissel in Ridderkerk. Deze zou vrijdag 30 april 2021 weer worden gesloten, maar deze locatie wordt verlengd. De locatie in Ridderkerk is voorlopig open tot en met 14 mei 2021. Het testen stopt als de sporthal nodig is als priklocatie.

Op deze locatie bleek dat steeds meer mensen zich lieten testen, dit geeft aan dat er behoefte is aan een testlocatie in de buurt. Ook zijn er in de gemeente nog steeds veel besmettingen. Voor deze locatie moet wel een afspraak gemaakt worden.

In De Wissel worden tussen de driehonderd en vierhonderd personen per dag getest. De geteste personen komen uit Ridderkerk en verschillende andere gemeenten in de regio.

De sporthal aan Kastanjelaan 38 is voor testen geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur. Mensen met coronaklachten, of nauwe contacten vanaf dag vijf, kunnen zich hier op afspraak laten testen. Een afspraak maken kan via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of via www.coronatest.nl