Sporthal De Wissel wordt priklocatie Ridderkerk

Wethouder Henk van Os heeft donderdagavond 28 januari 2021 tijdens een vergadering Commissie Samen leven en Samen wonen van de gemeenteraad gezegd dat sporthal De Wissel in het Reijerpark is  gekozen als locatie voor het vaccineren in Ridderkerk in de strijd tegen het Cornavirus.

Vrijdag 19 oktober 2018 werd de nieuwe sporthal “De Wissel” en het sportcomplex van korfbalvereniging KCR officieel geopend.

Momenteel is Henk van Os locoburgemeester omdat burgemeester Anny Attema tijdelijk afwezig is nav familieomstandigheden.

De voorbereidingen voor vaccinatie tegen het coronavirus zijn in volle gang. Het vaccineren van alle mensen in Nederland is een enorme operatie. Hier werken veel organisaties aan mee.

Op dit moment vaccineert GGD Rotterdam Rijnmond op de locatie bij Rotterdam The Hague Airport. In de komende periode volgen ook nog andere vaccinatielocaties in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn, kunnen er ook meer locaties open. Het is nu nog niet bekend wanneer in sporthal De Wissel met het vaccineren wordt begonnen.

Met een vaccinatie bescherm je jezelf, familie, vrienden en kwetsbaren.  Zo zorgt vaccineren ervoor dat we stapje voor stapje meer vrijheid krijgen. Terug naar het echte normaal.  Als eerste zijn de medewerkers van de verpleeg/verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg aan de beurt.