Sporthal Drievliet in een nieuw jasje

Sporthal Drievliet wordt gerenoveerd en verduurzaamd. Daarnaast wordt de openbare ruimte onder en rondom de hal opnieuw ingericht.

De sporthal en directe omgeving gaan zo voor de komende veertig jaar een goede basis vormen voor het gymnastiekonderwijs aan diverse basisscholen, het uitoefenen van verschillende sporten en voor ontmoetingsfuncties. Er is bovendien onderzocht hoe de (sociale) veiligheid op de parkeerplaats onder de hal verbeterd kan worden.

Groen licht

De eerste schetsen voor het sportcentrum en de buitenruimte zijn in september gepresenteerd aan Wooncompas, Wijkoverleg Drievliet Het Zand, het Leefbaarheidsteam, exploitant Sport Service Ridderkerk, gebruikers van de sporthal, winkeliers en ondernemers en direct omwonenden. Vorige week gaf het college van burgemeester en wethouders groen licht voor de plannen. In november of december neemt de gemeenteraad een besluit over de benodigde investeringsbudgetten.

Bij de aanpak van de openbare ruimte wordt rekening gehouden met de ontwikkeling van het gebied Driehoek Het Zand en de aanleg van een Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV)-route op de Vlietlaan.

Planning

De bouwwerkzaamheden starten naar verwachting eind juni 2021 en zullen zo’n acht maanden duren. Bij de planning daarvan wordt vanzelfsprekend zoveel mogelijk rekening gehouden met ondernemers, gebruikers en omwonenden.

Via ridderkerk.nl/renovatie-sporthal-drievliet kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

Afbeelding: Artist impression | Gemeente Ridderkerk