Sporthal wordt duurzaam ‘Sportcentrum Drievliet’

Sporthal Drievliet aan het Vlietplein wordt gerenoveerd. Maandag 29 augustus 2022 begint aannemer Vaessen Bouwbedrijf BV met de werkzaamheden. Die moeten in juni 2023 klaar zijn.

De overeenkomst voor het project werd donderdag getekend door wethouder Henk van Os en directeur Gert-Jan Vermeulen van aannemer Vaessen.

De sporthal, die Sportcentrum Drievliet gaat heten, wordt gerenoveerd en verduurzaamd. De ingang gaat naar de begane grond. ,,Met de renovatie maken we de sporthal klaar voor de toekomst. Het wordt een mooie plek voor gymnastiekonderwijs aan leerlingen van de basisscholen, voor het uitoefenen van verschillende sporten en om elkaar te ontmoeten. Alle gebruikers kijken uit naar het resultaat’’, zegt wethouder Van Os.

Het vernieuwde gebouw maakt geen gebruik meer van aardgas. Fotothermische PT-panelen op het dak worden ’s winters gebruikt voor verwarming en warm tapwater en in de zomer voor de koeling. Het systeem zorgt voor een grote kostenbesparing. Veel hout in het bestaande gebouw wordt hergebruikt bij de renovatie.

Parkeeroverlast

Het gebied onder de sporthal – dat vooral uit parkeerplaatsen bestaat – wordt ingericht als bouwplaats en met hekken afgezet. Mede hierdoor is gedurende de renovatie enige (parkeer)overlast voor de omgeving onvermijdelijk. ,,We doen wat we kunnen om parkeerknelpunten en andere overlast te voorkomen, maar we vragen ook van iedereen wat inschikkelijkheid en begrip’’, zegt de wethouder.

Meer informatie over de werkzaamheden is te lezen op ridderkerk.nl/renovatie-sporthal-drievliet. Met vragen kan men terecht op het wekelijkse inloopuurtje, elke dinsdag tussen 10.00 en 11.00 uur in de bouwkeet bij de sporthal.

Foto: Wethouder Henk van Os en Vaessen-directeur Gert-Jan Vermeulen met een impressie van het vernieuwde ‘Sportcentrum Drievliet’.