Lokaal

Start verduurzaming Stadhouderslaan feestelijk gevierd

“4, 3, 2, 1, go!” Met ECO-vriendelijke confetti en een borrel op hun eigen balkon vierden bewoners van de Stadhouderslaan in Ridderkerk samen met Wooncompas en ERA Contour de start van de verduurzaming van hun appartementen. Dat deden ze op deze toepasselijke datum door af te tellen vanaf 4.

TBI-onderneming ERA Contour start deze week in opdracht van Wooncompas met de werkzaamheden aan de twee middelste blokken aan de Stadhouderslaan. Het gaat in totaal om 48 appartementen. Deze worden in bewoonde staat verduurzaamd. Na de aanpassingen zijn de woningen Nul op de Meter. Dat betekent dat de energierekening bij gemiddeld gebruik in principe 0 is.

De woningen hebben hiervoor grote aanpassingen nodig. Zo komt er, onder andere, een geprefabriceerde nieuwe gevel voor de oude gevel, een nieuw dak over het oude dak en worden de woningen voorzien van drielaags HR++ glas. Ook worden er zonnepanelen geplaatst, verdwijnt de gasaansluiting en komen er duurzame installaties voor verwarmen, ventileren en voor warm water.

Directeur-bestuurder van Wooncompas Alfred van den Bosch sprak bewoners vanaf de straatkant toe en kijkt uit naar het eindresultaat: “We hebben met de klankbordgroep en met ERA Contour een intensief voorbereidingstraject gehad. Ik ben ervan overtuigd dat het een mooi project wordt met als eindresultaat goede en duurzame woningen waarin het fijn wonen is.”

Ook Michel Ouwens, adjunct-directeur Bestaande bouw bij ERA Contour, sprak zijn trots uit voor dit project: “We zijn ontzettend blij dat we Ridderkerk op deze manier een stukje mooier én duurzamer mogen maken. Daarbij proberen we de overlast van onze werkzaamheden voor de buurt zoveel mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld door bestaande woningen en garageboxen te gebruiken als opslag, werk- en schaftruimten, waardoor er in de straat geen bouwkeet nodig is ”.  

ERA Contour start direct met de werkzaamheden. Naar verwachting worden de verduurzaamde appartementen nog voor de bouwvak opgeleverd.