Lokaal

Stefan Oudijn en Poppodium De Gooth winnaars vrijwilligersprijzen

Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ridderkerk werden traditiegetrouw ook de jaarlijkse vrijwilligersprijzen uitgereikt.

Wethouder Henk van Os reikte de prijzen uit omdat wethouder Fleur Stip ziek was. In zijn toespraak liet hij weten dat het gemeentebestuur het belangrijk vindt om vrijwilligers in de schijnwerpers te zetten. “Vrijwilligers zijn onmisbaar en onbetaalbaar. Zij zijn de motor van onze samenleving. Vanavond is een mooi moment om hen in de schijnwerpers te zetten”, aldus wethouder van Os.

Bij de Vrijwilliger van het Jaar werd Stefan Oudijn winnaar van de Jaap van de Graafprijs voor het vele werk dat hij verzet voor Scouting Sint Joris Ridderkerk. Het bestuur van jongerensociëteit en poppodium De Gooth ontving de groepsprijs voor vrijwilligers. Wekelijks zetten ze zich in voor gezellige avond voor iedereen. De winnaars en de andere vier genomineerden – Christiaan den Hartog, Lennart Visser, het bestuur van Speeltuin Dillenburg en de vrijwilligers van Buurtbemiddelaars Facet Ridderkerk – werden voor de bekendmaking van de winnaars eerst persoonlijk toegezongen door de Ridderkerkse zanger Guus Bok.

De winnaars waren erg verrast en blij met de waardering. Ze kregen een geldbedrag van 500 euro, te besteden aan vrijwilligersactiviteiten. En een emaillen bordje ontworpen door de Ridderkerkse kunstenaar Jorgen Snoep.

Foto: Wendy Harreman