Lokaal

Stem op jouw favoriet speeltoestel

Binnenkort gaat de gemeente Ridderkerk de speelplekken aan het Cronjéplein, de Van Leeuwenhoekstraat en de Aletta Jacobstraat opnieuw inrichten. Oude speeltoestellen worden weggehaald. Er komen nieuwe voor in de plaats. Kinderen uit de buurt mogen stemmen op hun favoriete ontwerp of speeltoestel.

De speelplekken aan de Van Leeuwenhoekstraat en Aletta Jacobstraat zijn klein. Niet alle speeltoestellen zijn geschikt om hier te plaatsen. om te voorkomen dat op elke speelplek dezelfde toestellen staan, heeft de gemeente alvast een aantal ontwerpen gemaakt waaruit de kinderen kunnen kiezen. Zo is er straks op elke speelplek iets leuks te vinden.

De speelplek aan het Cronjéplein is een stuk groter en biedt daardoor meer ruimte voor wensen en ideeën. Naast de keuze voor de speeltoestellen kunnen omwonenden in de vragenlijst ondermeer aangeven of zij behoefte hebben aan meer zitelementen of meer groen op de speelplek.

De uitslag van de Van Leeuwenhoekstraat en Aletta Jacobstraat wordt 12 september via de website van de gemeente bekendgemaakt. De uitslag van het Cronjéplein volgt op 19 september. Op basis van de resultaten van de vragenlijst over het Cronjéplein maakt de gemeente een nieuw ontwerp. Dat is te zien op de site van de gemeente vanaf 31 oktober. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lizette de Zwart via het telefoonnummer (0180) 451 234.

Kinderen kunnen stemmen via deze link op hun favoriete ontwerp of speeltoestel. Stemmen kan tot en met zondag 8 september.

Bron: Gemeente Ridderkerk