Lokaal

Overeenkomst getekend voor nieuwe locatie in Ridderkerk

Gisteren hebben woningcorporatie Wooncompas en zorgorganisatie Stichting IJsselmonde-Oost de huurovereenkomst gesloten voor een nieuw te bouwen complex aan de Frans Halsstraat in Ridderkerk. Op deze nieuwe locatie komen 30 woon/zorg-studio’s beschikbaar voor (toekomstige) cliënten van IJsselmonde-Oost en een ruimte waar de organisatie activiteiten voor cliënten en Ridderkerkers gaat organiseren. 

De bouw maakt onderdeel uit van de herstructurering van de Rembrandtweg in Ridderkerk. Waar Wooncompas in de eerste fase naast de woningen voor IJsselmonde-Oost nog twee appartementencomplexen bouwt met in totaal 60 huurwoningen. In november 2019 start Ballast-Nedam met de bouw. De bouwkundige oplevering aan Wooncompas is begin 2021. Waarna Stichting IJsselmonde-Oost in de zomer van 2021 het gebouw in gebruik neemt.

Jacko de Raad, bestuurder van Stichting IJsselmonde-Oost, is blij met deze stap: “We onderzoeken de komende tijd hoe we samen met de Ridderkerkse samenleving en Wooncompas van deze nieuwe locatie echt een plek maken voor en door de buurt. Onze cliënten krijgen een plek midden in het hart van de samenleving, waardoor zij goed kunnen aanhaken bij het maatschappelijk verkeer. Daarmee geven we echt handen en voeten aan onze visie en missie.”

Alfred van den Bosch, bestuurder van Wooncompas: “Als Wooncompas zijn we enthousiast over de herstructurering van de Rembrandtweg in Ridderkerk. Deze past goed bij de vernieuwing van onze woningvoorraad en sluit helemaal aan bij onze wens om vernieuwende concepten en woonvormen te ontwikkelen voor verschillende doelgroepen. Wij staan voor het bieden van betaalde en passende huurwoningen in prettige buurten, nu en in de toekomst.” Adviesbureau HEVO heeft beide partijen geadviseerd in de samenwerking in dit project.

Op de foto boven ondertekenen Alfred van den Bosch (links) namens Wooncompas en Sonja Krau (rechts) namens IJsselmonde-Oost het contract.