Stichting Lezen Oké! presenteert derde editie tijdschrift ‘Leespret’

Wethouder Laurens Franzen (onderwijs) nam dinsdag de nieuwste editie van ‘Leespret’ in ontvangst. Marianne van Gink en Guyanne van der Horst van Stichting Lezen Oké! (plaatselijke stichting voor leesbevordering) overhandigden het rijk geïllustreerde blad in de Hofzaal van het gemeentehuis.

Dat gebeurde in het bijzijn van tientallen pedagogisch medewerkers en leerkrachten van basisscholen. Zij gaan samen met de ouders met het blad aan de slag om jonge kinderen te stimuleren om te leren lezen.

Marianne en Guyanne zijn de samenstellers van ‘Leespret’, dat dankzij een gemeentelijke subsidie kan worden uitgegeven. Met puzzeltjes, leuke verhaaltjes en kijkplaten met vragen wordt kinderen leesplezier bijgebracht. Aan het blad werkten verschillen- de Ridderkerkers mee. Deze keer voor het eerst ook leerlingen van het Máxima College. Ze bedachten en tekenden samen met kunstdocent Karin Touw twee puzzelpagina’s. In het blad krijgen veel bekende Ridderkerkse locaties aandacht, zoals de kinderboerderij in het Oosterpark, de speeltuin in Slikkerveer en het Waalbos in Rijsoord. Zo is ‘Leespret’ een echt plaatselijk magazine geworden. Het blad helpt ouders om hun kinderen ook in de vakantietijd te stimuleren met taal en lezen bezig te zijn. Goed leren lezen begint met voorgelezen worden. Ook daarvoor biedt ‘Leespret’ allerlei mogelijkheden. Het voordeel van voorlezen is ook dat ouders op een fijne manier met hun kind bezig zijn.

Foto: Gemeente Ridderkerk