Lokaal

Stichting Podencoworld zoekt hulp

Een ingezonden bericht:

De Ridderkerkse Patricia Verhaegen is er maar druk mee. Inmiddels is ze al weer zo’n 9 jaar vrijwilliger bij Stichting Podencoworld.

,,Negen jaar geleden werd ik verliefd op een Podencootje met één oogje en daar is het allemaal mee begonnen, nadat ik haar geadopteerd had ben ik begonnen als vrijwilliger voor huisbezoeken, aankomsten en adoptie op afstand. Ik kreeg niet alleen een heel lief Podencootje maar ook vond ik hier mijn ware liefde Edwin (oprichter Podencoworld). Samen zorgen we voor de transporten naar Spanje en daarbuiten doen we nog ieder ons eigen deel voor de stichting.”

Stichting Podencoworld zet zich in voor de Spaanse jachthonden; de Podenco’s. Deze honden worden na de jacht op de meest verschrikkelijke manieren gedumpt, hun taak zit erop en de jagers kunnen ze niet meer gebruiken. In het meest positieve geval belanden ze in het asiel om vervolgens niet gezien te worden door de meeste Spanjaarden en ze de rest van hun leven in het asiel moeten verblijven.

Patricia vervolgt: “Dit jaar houden we in september een veiling voor 2 asielen in Spanje waar we mee samen werken.  We hebben er voor gekozen vooral de kleinschalige asielen te helpen die geen subsidie krijgen van de overheid en dus totaal afhankelijk zijn van donaties om te overleven. Eén van de asielen is La Huella Verde in Olvera, dit is een kleinschalig asiel die het erg zwaar heeft. Vooral in de winter is het er bar, de hondjes hebben weinig beschutting en de regenval kan er erg heftig zijn, afgelopen jaar hebben we al een inzameling gehouden zodat ze spullen konden kopen om de ergste regen buiten te kunnen houden.”

Hier zou de stichting graag nog meer in willen investeren. Ook staat er op het moment een dierenartsrekening van €3000,- bij dit asiel open. Het tweede asiel dat de stichting wil helpen is Mascotas de Priego die ondersteunt wordt door Greet, een nederlandse dame die in spanje woont. Mascotas de Priego krijgt steeds minder geld van de gemeente omdat die aandringen het asiel te sluiten of er weer een dodingsstation van te maken, grote tegenwerking dus maar iedereen van Mascotas vecht zo hard ze kunnen om door te gaan met het goede werk, met of zonder de gemeente. Er staat op het moment een enorm bedrag open bij hun dierenarts en tot overmaat van ramp hebben ze nu net de 2 maanden oude Isabella binnen gekregen met een gebroken pootje, dat zal ongeveer een totaal geven van 1600 euro aan haar dierenarts kosten.

De stichting wil de asielen in december bezoeken en hoopt ze een mooi bedrag te kunnen overhandigen. Hiervoor is alle hulp hard nodig. Dit kan in de vorm van artikelen die we op de veiling kunnen veilen of een financiële bijdrage.

Stichting Podencoworld
Burgemeester Kruyffstraat 102
2981 AL  Ridderkerk
KvK Rotterdam 53675118
Rabobank IBAN: NL33RABO0162658664
Bic: RABONL2U