Lokaal

Stilstaan bij ramp in Turkije en Syrië

In de Boezemkerk in Bolnes werd woensdagavond 15 februari 2023 stilgestaan bij de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. De bijeenkomst was georganiseerd door Stichting Integratie in Ridderkerk, Facet Ridderkerk, Interkerkelijk Diaconaal Beraad, Stichting Islamitisch Centrum en Stichting Multicultureel centrum.

Ridderkerkers afkomstig uit het getroffen gebied of met familie daar waren hiervoor uitgenodigd. Onder hen uiteraard Turken en Syriërs, maar ook Ridderkerkers met een Afghaanse achtergrond, vanwege de Afghaanse vluchtelingen die in Turkije ook door de ramp zijn getroffen. Ze deelden verhalen met elkaar en luisterden naar zang door Kizhan Xejat. Sprekers waren Shafiqa Habib, Seyid Askin en mevrouw Noora namens de Syrische gemeenschap. Burgemeester Anny Attema stak met een korte toespraak de aanwezigen een hart onder de riem.

De avond was ook de start van een inzamelingsactie. Het doel is dat elke Ridderkerker tenminste een euro schenkt, in navolging van de bijdrage van de gemeente Ridderkerk, die één euro per inwoner heeft geschonken aan giro 555, de rekening van de samenwerkende hulporganisaties.

Kijk ook op www.sameninridderkerk.nl/.