Lokaal

Stinkende zooi uit sloot gevist

De milieuvrijwilligers die op zaterdag 2 september 2023 in Bolnes op pad gingen hadden weer handenvol werk. Niet alleen werd het gebruikelijke zwerfafval opgeruimd, ook vieze zaken werden aangepakt. Wat te denken van zakken vol stinkende luiers en barbecueafval, waaronder rottend vlees, gedumpt in de sloot die de grens vormt tussen Bolnes en de Beverwaard? 

Het is niet de eerste keer dat de sloot aan het Dijkje wordt leeggevist. Er zijn mensen die het een mooie plek vinden om hun rotzooi kwijt te raken; hup, het water in. Ditmaal betrof het diverse zakken met sterk ruikend afval, bovendien loodzwaar, omdat ze vol water waren gelopen. “Als we hiervan melding maken bij de gemeente krijgen we nul op rekest. De gemeentes Ridderkerk en Rotterdam wijzen naar elkaar en zeggen; het is niet aan ons daar iets aan te doen, maar aan de andere gemeente. Ook via postcodes lijkt niet te achterhalen wie op die plek verantwoordelijk is. Het is een soort niemandsland“, aldus een van de vrijwilligers. ‘Samenwerking lijkt niet mogelijk”. Ook het fietspad waar Dijkje en Kievitsweg samen komen is een favoriete dumpplaats. In de afgelopen maanden werd hier ook steeds, met name grof afval opgehaald. 


Maandverband

Twee jonge dames die voor de eerste keer meehielpen, waren stomverbaasd over wat er allemaal voor het oprapen lag in het gebied waar ze met prikker en vuilniszak in de weer waren. “Gebruikt maandverband, tampons, condooms, zwangerschapstesten, vieze luiers, een telefoonoplader, diverse drankflessen”, zo somden ze op. Tja, dat zijn wel heel andere zaken dan petflesjes en blikjes. Al met al werden weer vele zakken met zwerfvuil en allerlei grof afval van de straat gehaald. Iets dat veel meer mensen zouden moeten doen, daar wordt de wijk mooier van. Had u deze keer geen tijd? Op zaterdag 7 oktober 2023 komt een nieuwe kans. Dan trekken de inzamelaars tussen 9.00 uur en 12.00 uur de wijk in met prikker en vuilniszak. Aanmelden vooraf hoeft niet, mag wel. Dat kan bij buurtpreventiebolnes@gmail.com. Of bij milieucoördinator Toon Huizer, telefoon 06 51 56 44 46. En natuurlijk staat de koffie klaar.