Lokaal

Stormschade in Ridderkerk

Zaterdagmiddag 6 juli 2024 heeft de voorjaarsstorm gezorgd voor (relatief) kleine ongemak.

De brandweer heeft vanaf 15.05 uur vier meldingen verwerkt. Aan de Benedenrijweg (ter hoogte van de Prins Hendrikstraat), Bilderdijklaan, Fazant en het Havenkanaal was sprake van overlast. Het betrof losse gevaarlijke takken, takken die de weg versperde en rond vliegend bouwmateriaal. In alle gevallen heeft de brandweer de omgeving veilig gesteld. De schade is, voor zover bekend, beperkt gebleven.

Wel blijft het in de hele gemeente oppassen voor gevaarlijke takken die kunnen afbreken. Ziet u stormschade die geen spoed is, bel dan met de gemeente Ridderkerk via 0180451234. Mocht het toch werk zijn voor de brandweer bel dan 0900 0904. In noodsituaties belt u uiteraard met 112.

Update: Melding nummer 5 voor de brandweer. Rond zes uur is de brandweer opgeroepen om een boom te kortwieken. Achter een flat aan de Gerard Doustraat was een boom deels omgewaaid. Hierbij waren de takken op de balkons en tegen de ramen gezakt. Om schade te voorkomen heeft de brandweer met behulp van een ladderwagen de boom gekortwiekt.

Foto’s: Hans Muntz