Lokaal

Stuur kinderboeken op reis tijdens de Nationale Kinderzwerfboekdag

Lezen is leuk en leerzaam, maar helaas kunnen niet alle kinderen nieuwe boeken kopen. Daarom bestaan de kinderzwerfboeken: tweedehands kinderboeken die op bepaalde plekken neergelegd en meegenomen kunnen worden, zodat kinderen ze thuis kunnen lezen. Als het boek uit is kan het boek weer verder zwerven.

Woensdag 3 oktober is het Nationale Kinderzwerfboekdag. Doe mee en laat ook uw kinderboeken zwerven! Tegelijk met de start van de Kinderboekenweek is de Nationale Kinderzwerfboekdag. Deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor het delen van kinderboeken. Lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, maar helaas heeft niet ieder kind thuis boeken liggen.

Dus ruim de boekenkast op en breng uw kinderboeken naar een van de kinderzwerfboekstations, bijvoorbeeld bij kinderboerderij De Dierenhof. Daar krijgen de boeken een ‘zwerfsticker’ en een code. Met die code kan het boek gevolgd worden. Sommige boeken komen aan de andere kant van het land terecht!

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over de Nationale Kinderzwerfboekdag en locaties van de kinderzwerfboekstations op www.kinderzwerfboek.nl.