Lokaal

Subsidie voor groene tuin of groen dak

Wilt u uw huis of tuin aanpassen en watervriendelijker maken? Dan kunt u hiervoor een subsidie aanvragen bij waterschap Hollandse Delta. Denk aan een groen sedumdak, meer gras en planten in de tuin in plaats van een betegeld terras of een regenton. Aanvragen kan nog tot 1 november.

Sinds 6 juli staat de subsidie open voor verzoeken van inwoners. Het waterschap ontving al meer dan honderd verzoeken voor aanpassingen in tuin of huis. Deze gaan over het opvangen van water of zorgen voor meer koelte bij hitte. Inwoners vroegen vooral geld voor het kopen van een regenton of een sedumdak.

Tevreden

Maar er waren ook aanvragers die verder gingen. Zo vroeg iemand in Rotterdam subsidie om een wateropvangsysteem voor hergebruik aan te leggen. Een andere aanvrager uit ’s Gravendeel wil twee infiltratiekratten van 1.200 liter plaatsen.

Johan van Driel, heemraad waterschap Hollandse Delta, is zeer tevreden: ,,Samen werken we aan een klimaatvriendelijkere omgeving. Je tuin of huis aanpassen zodat water opgevangen wordt, is belangrijk en draagt daar zeker aan bij. Particulieren in het beheergebied van waterschap Hollandse Delta kunnen nog steeds subsidie aanvragen.”

Voor meer informatie over de subsidieregeling kijkt u op wshd.nl/subsidieregeling-waterinitiatieven.