Lokaal

Succesvolle Week van de Mantelzorg

Van 4 tot 9 november vond de Week van de Mantelzorg plaats. De Week van de Mantelzorg is een manier om waardering uit te spreken voor alle mantelzorgers in Ridderkerk. Een paar honderd mantelzorgers namen deel aan gezellige activiteiten en workshops. Er werd genoten, gewerkt en ervaringen werden met elkaar gedeeld. 

Activiteiten waren erg geliefd

De aftrap vond dit jaar plaats bij Nikki aan tafel. Wethouder Marten Japenga opende op 4 november de Week van de Mantelzorg waarbij hij zijn waardering uitte voor alles wat mantelzorgers doen. Het hoogtepunt van de week was een gezellige dag in de Paradijshoeve in Ridderkerk. Zangeres Suzanne Boeyinga-Bruning zong bij aanvang het ontroerende en gevoelige liedje “Lijmen” over kwetsbaarheid van Maaike Outboter. Daarna waren er creatieve workshops zoals schilderen op hout en een lichtster maken. Gevolgd door een heerlijk high tea. Deze workshop werden verzorgd door Angelique Bloemberg, werkzaam bij Karaat Mantelzorg. 

Er kwamen ook dit jaar weer vertrouwde, maar ook nieuwe gezichten naar de activiteiten. “We zijn erg blij met de grote opkomst. We moesten zelfs het aantal deelnemers bij de workshops uitbreiden om niet teveel mensen teleur te stellen. We hebben gepoogd zoveel mogelijk mensen aan bod te laten komen bij alle activiteiten”, vertelt Esther de Meza, mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg. 

Sponsoren

De activiteiten werden gratis aangeboden. “We kunnen dit mogelijk maken door een budget van de gemeente Ridderkerk. Daarnaast hebben organisaties als Riederborgh, Aafje, Bibliotheek AanZet, Stichting Present, Farelcollege, Da Vinci College en vele winkeliers en vrijwilligers geholpen om deze week te organiseren. De Bloemenjungle sponsorde rozen en Van der Valk Ridderkerk en Burgerzaken trakteerden mantelzorgers op gratis appeltaart. Kortom teveel om te noemen, maar op de website karaatmantelzorg.nl staat wie nog meer bijgedragen hebben”, zegt mantelzorgconsulent Mineke Boon. “We hopen volgend jaar weer leuke activiteiten te organiseren. Na alle enthousiaste reacties van de mantelzorgers, gaan we daar zeker ons best voor doen!”

Ervaringen van een mantelzorger

Naar schatting mantelzorgt één op de vijf Nederlanders voor een kind, ouder, partner of buurvrouw. Zorg voor je dierbare is mooi, maar het kan ook heel zwaar zijn, weet ook mantelzorger Angelique. Karaat Mantelzorg vroeg haar om haar mantelzorgervaringen met ons te delen in een video. Deze video werd op 4 november gelanceerd op de website van karaat mantelzorg www.karaatmantelzorg.nl. “Het is een mooi en ontroerend portret geworden”, zegt Mineke.