Lokaal

Succesvolle week voor mantelzorgers

Mantelzorgers uit Ridderkerk hebben afgelopen week kunnen genieten van een vol programma aan verwenactiviteiten. Deze week vol gratis workshops en activiteiten is georganiseerd door Karaat Mantelzorg, Riederborgh, Bibliotheek AanZet en Aafje. “We kunnen trots zeggen dat we bij veel mensen een glimlach op het gezicht hebben gezien en dat de mantelzorgers echt even weg zijn geweest van de dagelijkse zorg”, zegt Mineke Boon van Karaat Mantelzorg.

“Het aanbieden van gratis workshops en activiteiten deze week is mogelijk gemaakt door een budget van de gemeente Ridderkerk en het gebruik van een legaat. Ook hebben we tijdens de activiteiten veel hulp van vrijwilligers gehad en hebben verschillende organisaties vrijwillig geholpen. De krachten zijn gebundeld en dat gaf een heel mooi resultaat!”

“Er waren mantelzorgers die aan meerdere activiteiten mee hebben gedaan en elkaar dus gedurende de week een aantal keren tegen kwamen. Dat schept een band tussen mantelzorgers. Ook waren er veel nieuwe gezichten”, vertelt Mineke. “Het streven van Karaat Mantelzorg  is om volgend jaar weer een hele week vol gratis workshops en activiteiten te organiseren voor mantelzorgers. Er zijn steeds meer organisaties die aangeven mee willen doen.”

Bekijk www.karaatmantelzorg.nl voor een overzicht van organisaties die vrijwillig geholpen hebben en foto’s die gemaakt zijn tijdens de Week van de Mantelzorg.