Suggesties voor veiligere oversteek Jan Luykenstraat

Wethouder Peter Meij ging vorige week woensdag in gesprek met omwonenden van het zebrapad aan de Jan Luykenstraat. De inwoners maken zich zorgen over de veiligheid van de oversteekplaats ter hoogte van de Kerkweg.

De omwonenden vertelden de wethouder onder meer dat er op de drukke, brede weg vaak te hard wordt gereden en dat automobilisten niet altijd stoppen voor het zebrapad. Ook vinden ze dat het in het donker gevaarlijk is om over te steken, omdat de oversteekplaats niet goed verlicht is. Een andere ergernis is dat fietsers vaak de stoep nemen om bij de apotheek te komen. Ze fietsen dan voor de bushalte langs.

Maatregelen

De aanwezigen vroegen de wethouder naar de situatie te kijken, om te zien of de veiligheid verbeterd kan worden. Ze hopen dat er bijvoorbeeld ontmoedigingsmaatregelen kunnen worden genomen en vroegen of de oversteekplaats beter verlicht kan worden.

Oplossingen

Wethouder Meij is blij dat omwonenden de signalen met hem gedeeld hebben. ,,Het was een open overleg in een goede sfeer. Ik neem de zorgen en suggesties mee.’’ Bewoners krijgen dit voorjaar een reactie op hun suggesties. Uiterlijk voor de zomervakantie worden de omwonenden opnieuw uitgenodigd, of zoveel eerder als de oplossingsrichtingen gereed zijn.

Foto: Gemeente Ridderkerk