Lokaal

Summer Events ondanks hittegolf niet te stoppen

De tweede week van Summer Events 2018 is vorige week afgesloten met een uitstapje naar Jump XL Rotterdam. Ondanks de extreme hitte, hebben meer dan 200 kinderen, tieners en jongeren deelgenomen aan diverse workshops, sport- en spelactiviteiten en uitstapjes. We blikken terug op de activiteiten van de tweede week.

Maandag: Natuurspeeltuin De Speeldernis – Waterfietsen
Op maandag 23 juli ging de tweede week van start met een uitstapje naar Natuurspeeltuin De Speeldernis. Op het avontuurlijke terrein konden deelnemers spelen in en met de natuur. Met bomen, takken, bosjes, zand en water was er van alles om mee te spelen.


Nederland is een echt fietsland. Zelfs over het water kan je fietsen! Met een temperatuur van ongeveer 30 graden is het heerlijk waterfietsen. Natuurlijk werd er ook volop gezwommen in de Waal. 

Dinsdag: Peuter- en Kleuterfestival – Levend Stratego – Suprisebios
Op dinsdag 24 juli was het ’s ochtends al behoorlijk warm in De Werf. Het Peuter- en Kleuterfestival bestond dit keer uit verschillende uitdagende onderdelen, waarbij de jonge deelnemers én hun ouders konden klimmen, klauteren, rennen en vliegen.

Dinsdagmiddag stond een nieuwe activiteit op het programma: Levend Stratego. In het Oosterpark werd gejaagd, verdedigd en samengewerkt. Allemaal om de vlag van de tegenstander te veroveren.

Ook deze week stond een Suprisebios in De Bibliotheek AanZet op het programma. Met wederom ruim 30 deelnemers werd, onder het genot van een zakje chips en drinken, naar de animatiefilm Robinson Crusoe gekeken.

Woensdag: Kinderdisco – Tennis
Woensdag 25 juli stonden er 21 kinderen op de stoep van De Loods voor de Kinderdisco. Met leuke muziek, spelletjes, limonade en iets lekkers werd er een leuk feestje van gemaakt. Helaas liep de temperatuur woensdagmiddag zo hoog op dat Facet Ridderkerk in overleg met R.L.T.C. moest besluiten de Tennis clinic te verplaatsen naar woensdag 1 augustus van 11:15 – 13:00 uur.

Donderdag: Midgetgolf – Spooktocht Oosterpark
De activiteiten op donderdag 26 juli werden helaas slachtoffer van de hittegolf en een onweersbui. Midgetgolf werd al vroeg in overleg met De Hole Ridders verplaatst naar donderdag 2 augustus. Met name het gebrek aan schaduw maakte het niet verantwoord de activiteit te laten doorgaan. Vlak voor de Spooktocht in het Oosterpark zette een stevige regen- en onweersbui een streep door de griezeltocht. Na een lange voorbereiding werden alle attributen en decorstukken binnen 15 minuten onbruikbaar door de regen. De activiteit kan helaas niet ingehaald worden.

Vrijdag: Jump XL Rotterdam
Gelukkig kon de laatste activiteit van de tweede week wel doorgaan. En hoe! Maar liefst 75 deelnemers trotseerden de hitte om naar Jump XL Rotterdam te komen. Jump XL is een trampolinepark waar je vette sprongen kan afwisselen met coole salto’s. Na 2 uur springen konden alle shirtjes worden uitgewrongen.

Wil je ook nog meedoen met de Summer Events? Inschrijven voor de derde en vierde week is nog steeds mogelijk. 

Voor de laatste updates omtrent Summer Events adviseert Facet Ridderkerk iedereen om hun website en de Facebookpagina in de gaten te houden. Op Facebook worden ook foto’s van de activiteiten gedeeld.