Superchargerstation in Ridderkerk geopend

Met ingang van vrijdag 15 juli 2022 is het Superchargerstation in Ridderkerk open. De Superchargers bieden een maximaal laadvermogen tot 250 kW. In een optimale situatie kan een Tesla in 5 minuten tot 130 km actieradius bijladen. De locatie is uitgerust met 24 Superchargers (CCS) en bevindt zich bij het Van der Valk hotel Ridderkerk aan de Krommeweg 1. Ook niet-Tesla’s kunnen hier snelladen. De locatie is direct gelegen aan de A15 en A16  en ondersteunt reizigers naar het oosten en richting Amsterdam en Antwerpen. 

In Nederland bevinden zich nabij strategische snelweglocaties nu meer dan 40 Superchargerlocaties, die samen goed zijn voor meer dan 650 laadpalen. Superchargers zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots. Superchargers worden op de website van Tesla en op het touchscreen in de auto weergegeven. Een Tesla houdt bij het navigeren naar een bestemming rekening met het verbruik van de auto gebaseerd op het rijgedrag van de bestuurder en past het Superchargeradvies dynamisch aan. Wanneer de bestuurder naar een Superchargerstation navigeert, zal het voertuig automatisch de batterij op de optimale temperatuur brengen voor het laden. Deze functionaliteit heet ‘On-Route Battery Warmup’ en verkort de gemiddelde laadtijd met tot 25%. 

Niet-Tesla’s Supercharger pilot 

Tesla’s pilot voor het openstellen van Superchargers voor auto’s van andere merken dan Tesla, die in november 2021 werd gelanceerd, zal worden uitgebreid naar nieuwe locaties en landen ter ondersteuning van onze missie om de wereldwijde transitie naar duurzame energie te versnellen. Een kaart op de website van Tesla geeft onder andere aan welke Superchargerlocaties al zijn opengesteld voor niet-Tesla’s. In Nederland is het al mogelijk om met een niet-Tesla bij iedere locatie te snelladen.