Lokaal

Support een gezin uit Ridderkerk 

Social Store geeft praktisch en sociale support aan inwoners van Ridderkerk. Social Store is een vrijwilligersorganisatie, vanuit het Interkerkelijk Diaconaal Beraad, en zet zich in op de thema’s eenzaamheid, armoede en integratie. De Social Store is gevestigd aan de Sportlaan, naast zwembad ‘De Fakkel’. 

“Sinds de opening in april 2023 hebben ruim 200 huishoudens zich aangemeld bij het uitgiftepunt van de Social Store. Deze 200 huishoudens vertegenwoordigen 500 à 600 mede-Ridderkerkers, overwegend gezinnen, met een zeer smalle beurs. We zijn blij met zoveel aanmeldingen, maar het is ook tekenend dat er veel gezinnen gewoon niet rond kunnen komen in Ridderkerk”, geeft Maarten Tanis van Social Store aan.

Deze Ridderkerkers halen eens per maand een pakket op met persoonlijke verzorgingsproducten bij het uitgiftepunt van de Social Store. Het pakket mag naar behoefte worden samengesteld in de Store en zal de komende tijd worden uitgebreid. Denk aan wasmiddel, allesreiniger, tandpasta, toiletpapier, zeep en shampoo. Door scherpe inkoop van de  producten zijn de kosten ongeveer 15 euro per maand voor een gezin met kinderen. Verder worden er ook menstruatieproducten, verbandmiddelen en pampers uitgegeven.   

In deze tijd gaat het zowel landelijk als lokaal veel over de verdeling van welvaart. De laatste jaren is er een nog grotere kloof ontstaan tussen rijk en arm. Terwijl we één van de meeste welvarende land ter wereld zijn leven veel huishoudens in armoede. In Nederland gaat dat om bijna 1 miljoen mensen. Omgerekend voor Ridderkerk betekent het dat er ruim 2500 Ridderkerks in armoede leven! 

Iedereen kan ook het verschil maken door oog voor elkaar te hebben binnen Ridderkerk. Dat gebeurt gelukkig op tal van manieren. Met deze supportactie van de Social Store kunt u daar ook een steentje aan bij dragen. Door 15 euro over te maken kunnen wij een Ridderkerks gezin in armoede blij maken met een pakket. Als u dat structureel maandelijks doet maakt dat echt het hele jaar door verschil als je maar een paar tientjes per week hebt uit te geven in de supermarkt.

De eerste Ridderkerkers en Ridderkerkse bedrijven zijn al begonnen met het supporten van een Ridderkerks gezin in armoede.

Doet u ook mee?

Uw maandelijkse support kunt u overmaken op rekeningnummer NL73 RABO 035 13 13 923 t.n.v. S.D.P.R.K. o.v.v. Support een gezin uit Ridderkerk of via de QR code in onderstaande advertentie. Informatie via supporteengezin@social-store.nl