(Tante) Lien Oostdijck is 100!

Zaterdag 27 februari 2021 was een heugelijke dag voor Lientje (Lien) Oostdijck. Zij mocht haar honderdste (!) verjaardag vieren! Voor wie tante Lien niet kent: zij staat bekend als de echtgenote van Sjaak Oostdijck, politieman uit Oostendam. Samen waren zij ook onder andere betrokken bij de oprichting van de Speeltuinvereniging Oostendam, en initiatiefnemers van de Waardentoer, later jeugdwielertoer 3×2.

Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan waren voor haar een paar verrassingen voorbereid door familie samen met de organisatie van de jeugdwielertoer 3×2. Door corona was het niet mogelijk om op grote schaal iets te vieren, maar het alternatief was groots genoeg. ’s Morgens om 10 uur was het parkeerterrein voor het gebouw waar mevrouw Oostdijck woont al gezellig druk met mensen die op ruime afstand van elkaar wachtten op Tante Lien. Hoe groot was de verrassing toen zij in haar rolstoel naar buiten werd gereden. Al die mensen, en een enorm LCD scherm waarop felicitaties werden weergegeven, ingesproken door o.a. bestuursleden van 3×2, familieleden (zelfs uit Engeland) en locoburgemeester Henk van Os. En dat allemaal nog los van alle kaarten, inclusief de hartelijke felicitaties van koning Willem Alexander.

Mevrouw Oostdijck bedankte iedereen voor dit  mooie cadeau maar daar was de kous nog niet  mee af… Een uurtje later was aan de Langeweg net buiten Rijsoord  een corona proof Felicitatie Drive-Thru georganiseerd door de familie. Geen knuffels en handen schudden  maar wel heel veel hartelijke felicitaties en gelukwensen vanuit vele auto’s.

Wat een prachtige dag voor mevrouw Oostdijck, die vanzelfsprekend hoopt dat 3×2 dit jaar weer doorgang mag vinden en zij hierbij dan nog aanwezig mag zijn.

Foto’s: Peter Gouweloos en Aad Hoogendijk