Lokaal

Tchai International wint Rotterdamse Ondernemersprijs 2019

Kim Tchai ontving de award uit handen van wethouder Barbara Kathmann tijdens de bekendmaking in Poppodium Annabel. Het bedrijf is daarmee de 35ste winnaar van deze gerenommeerde ondememersprijs en liet de andere genomineerden, Intermax en The Uttle Green Bag, achter zich.

Vakjury beloont transitie door 38 generatie

Juryvoorzitter Ton van Welie legt uit dat Tchai het DNA van bekende, internationale merken feilloos in brandspaces en flagship stores weet neer te zetten. “In een tijd waarin online shoppen hand over hand toeneemt en goede webshops de enige weg naar gezonde omzet lijken, groeit Tchai in een markt met forse tegenwind – de fysieke Winkel- door het creëren van exceptionele shopbelevingen voor klanten.

Deze succesvolle projecten bereikt Tchai door steeds eerder bij de klant aan tafel te komen. En zo vanaf strategiebepaling mee te kunnen denken over (creatieve) belevingsvraagstukken. Kim Tchai slaagde er, als derde generatie, in om een noodzakelijke transitie in het familiebedrijf door te voeren. De dienstverlening werd gemoderniseerd met behoud van de Chinese roots en het bedrijf werd anders georganiseerd. Kim Tchai heeft met haar eigen manier van leiding geven in een competitieve markt een prestatie van formaat neergezet. De Tchi van Tchai, de bijzondere drive en het commitment, maken dit grensverleggende bedrijf daarom winnaar van de Rotterdamse Ondememersprijs 2019!

Annelies van der Vorm ontvangt mr. K.P. van der Mandele Penning

Wethouder Kathmann reikte deze avond de 10de mr. K.P. van der Mandele Penning uit aan Annelies van der Vorm. Annelies van der Vorm heeft haar sporen als sociaal ondernemer ruimschoots verdiend. Zij ondersteunde bijzonder veel start ups die met hun bedrijf de wereld een beetje beter willen maken.

Daarnaast verbindt ze continue mensen aan elkaar die iets voor elkaar kunnen betekenen, bekleedt zeer verschillende bestuursfuncties en schroomt niet het werk van goede doelen financieel te steunen. Het geldbedrag van € 10.000,- dat de Van der Mandele Stichting aan de penning koppelt, schenkt Annelies van der Vorm aan de theatergroep Women! Connected.

Juryrapport ROP 2019
Juryrapport mr KP van der Mandele Penning 2019