Lokaal

Team BIS haalt (bijna) € 30.000 op voor Daniël den Hoed

Ruim € 27.000. Dat is de donatie die Team BIS kan doen aan het Daniël den Hoed fonds. Het geld is ingezameld door hun deelname aan de tiende editie van de Tour for Life; een fietstocht van Italië naar Nederland.

In acht dagen werd een afstand overbrugd van 1.300 km. met daarin 19.000 hoogtemeters over wereldberoemde cols uit de Tour de France met adembenemende stijgingspercentages en vergezichten. Zondag 2 september was de finish in Sittard.

Totaal meer dan 1 miljoen Euro

De prestatie van de negen fietsers en acht begeleiders van Team BIS staat niet op zichzelf. Een behoorlijk aantal andere teams van bedrijven en particulieren volbrachten dezelfde inspanning. In totaal werd méér dan 1 miljoen Euro opgehaald voor het Daniël den Hoed fonds. Dit fonds gaat de strijd aan tegen kanker door succesvol kankeronderzoek te financieren. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Erasmus MC Kanker Instituut en is gericht op personalized medicine, een hoopgevende methodiek waarin de nadruk ligt op een persoonsgerichte, effectieve behandeling.

Onvergetelijke gebeurtenis

Voor de deelnemers van Team BIS is het een onvergetelijke tour geworden. Of zoals één van de deelnemers het omschreef…: “De route en de vergezichten waren prachtig. Echt waar! Maar met name de verhalen van door kanker-geraakte-deelnemers, de video’s van patiënten, het Tour for Life lied én het enorme gevoel van saamhorigheid waren overweldigend. Alle voorbereidingen, alle trainingsuren, het afzien tijdens de tocht, de koude nachten… het was het dubbel-en-dwars waard. Voor mij was het een voorrecht om deze tocht te mogen fietsen”.

35-jarig BIS bedankt sponsors

De deelname van Team BIS aan de Tour for Life stond ook in het teken van het 35-jarig bestaan van BIS, de Benelux marktleider op het gebied van Audiovisuele & IT-oplossingen. Jean Pierre Overbeek, CEO van de BIS groep: “In september bestaat BIS 35 jaar. Een absolute mijlpaal. Iets waar we trots op zijn, maar ook dankbaar. We zijn onze klanten, collega’s en leveranciers dankbaar, maar we zijn evengoed dankbaar voor onze gezondheid om lekker te ondernemen en mooie projecten voor onze klanten te realiseren. We beseffen heel goed dat gezondheid kwetsbaar is. Juist daarom wilden we “iets terugdoen” en mensen helpen in een kwetsbare en soms uitzichtloze gezondheidssituatie. Ik vind het geweldig dat mijn collega’s van Team BIS en onze sponsors dit mogelijk gemaakt hebben”.

Meer informatie? Zelf een gift geven?

Wilt u meer informatie over de deelname van BIS aan de Tour for Life? Bel BIS (0180-486 777) en vraag naar Kayleigh de Visch of Erwin Hout. Bent u geïnspireerd en wilt u alsnog een donatie geven? Ga dan naar https://www.tourforlife.nl/team-bis. Hartelijk dank alvast! Overigens staan op www.tourforlife.nl/dagfilms prachtige dagfilms. Stuk-voor-stuk absolute aanraders.