Lokaal

Technisch probleem bij productie reisdocumenten

Bij de productie van een aantal reisdocumenten, die zijn afgegeven in de periode tussen 1 april tot en met 30 juni, is een technische fout geslopen. Het reisdocument is echter wel gewoon geldig en kan worden gebruikt om te reizen.

Het gaat om paspoorten en identiteitskaarten met serienummer ’03’. Door de productiefout kan het voorkomen dat één van de drieeëntwintig elektronische echtheidskenmerken in het reisdocument niet werkt. Dit doet verder niets af aan de geldigheid van het document. Er zijn verder geen signalen bekend dat de productiefout tot problemen heeft geleid bij grenscontroles.

Controleren
Mensen die in het bezit zijn van een reisdocument waarbij de fout mogelijk is opgetreden ontvangen hierover een brief. Via een speciale app, de BZK-ID app, kunt u zelf controleren of er iets mis is met uw identiteitskaart of paspoort. Deze app is te downloaden via de Google Play Store. Als er iets mis is met het reisdocument kunt u kosteloos een nieuw reisdocument aanvragen. Ook de kosten van de pasfoto worden vergoed.

Mocht u het reisdocument niet zelf kunnen controleren dan kunt u tijdens openingstijden langsgaan bij het gemeentehuis om uw document te laten controleren.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid. De BKZ-ID app is te downloaden via de Google Play Store. Bij overige vragen kunt u contact opnemen met de gemeente via (0180) 451 234.