Lokaal

Tegen een paaltje of geparkeerde auto aangereden, en dan ?

Is het u wel eens overkomen? Of heeft u het wel eens zien gebeuren? Een tik tegen een gemeentepaaltje, tijdens het parkeren per ongeluk tegen een stilstaande auto aanrijden. Veel mensen verlaten de plek van de aanrijding zonder hun identiteit achter te laten.

Het getuigt niet echt van goed fatsoen om weg te rijden na schade te hebben gemaakt. Bovendien is het volgens artikel 7 van de Wegenverkeerswet 1994 een misdrijf.

Dit moet u doen
Rijdt u per ongeluk tegen een paaltje of iets dergelijks, meld dit dan direct bij de politie voor u wegrijdt. Doet u dit niet en meldt een getuige dit bij de politie, dan bent u verdachte van een misdrijf.

Melding bij gemeente
In principe is straatmeubilair van de gemeente of provincie. U moet de schade dan met de gemeente of provincie afwikkelen. Bent u in Ridderkerk, bel dan naar (0180) 451 234.

Gegevens achterlaten
Rijdt u tegen een stilstaande auto aan? Probeer dan de eigenaar te achterhalen. Lukt dat niet, laat dan uw gegevens achter onder de ruitenwisser van de auto en meld de aanrijding bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Getuige?
Bent u getuige van zo’n situatie? Onthoudt dan het kenteken van de betreffende auto en geef het door aan de politie.

Bron: Gemeente Ridderkerk