Lokaal

Terug in de tijd met W.G. van de Hulst

De mensen, die reeds één of meerdere malen de expositie van de schrijver W.G. van de Hulst hebben bezocht in de Oudheidkamer, ontdekken elke keer weer nieuwe dingen bij het aanschouwen van deze unieke collectie van Annemarie Fokker. 

Het mag toch wel heel bijzonder heten, dat na ruim een eeuw de boeken nog steeds in de herinnering van velen staan en een onuitwisbare indruk hebben achter gelaten. De wisseltentoonstelling, die tot en met 14 november nog is te zien, trekt mensen uit het gehele land, getuige de opmerkingen, die het gastenboek vermelden. Juist nu in een tijd met veel onzekerheden zou een bezoek in de herfstvakantie een unieke gelegenheid zijn om deze reis naar het verleden te maken en de sfeer te proeven en die vast te houden. De mogelijkheid om dit in een tastbare vorm te doen is aanwezig, daar Annemarie de gelegenheid biedt om uit haar assortiment een tweedehands boek mee te nemen. 

De geplande lezing op 27 oktober van Jacques Dane, die werkt aan een biografie over deze schrijver, kan door de Coronamaatregelen betreffende groepsgrootte in de Oudheidkamer niet plaats vinden. Deze zal verplaatst worden naar een datum in het volgend jaar, wanneer Jacques de biografie ook klaar voor uitgave heeft.

De landelijke hygiënemaatregelen en het gebruik van een mondkapje gelden vanzelfsprekend ook in de Oudheidkamer. Openingstijden van de Oudheidkamer zijn als vanouds van woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur.

Foto’s: Arjan ’t Jong