Lokaal

Terugblik op Schaatsbaan IJsclub Rijsoord

”Het waren twee geweldige dagen”, zo zou je de winterse periode van deze maand januari wel kunnen beschouwen als het gaat om de Schaatsbaan in het Waalbos in Rijsoord. Maar uiteraard gold dat alleen voor de gebruikers van de schaatsbaan. De vrijwilligers van de IJsclub Rijsoord waren wel wat langer al in touw om er voor de Ridderkerkse schaatsliefhebbers een prachtig avontuur van te maken.

De vrijwilligers van ijsclub Rijsoord en Omstreken hadden de verlichting ook aangebracht zodat het in de avonduren mogelijk werd om tot 22.00 uur te schaatsen. Op woensdag 10 januari 2024 ging de schaatsbaan voor het publiek open, want er was een dikte van 8 centimeter, die nodig is om te kunnen schaatsen. Kijk hier voor het verslag daarvan.

Ook op de donderdag kon er nog prima geschaatst worden, maar helaas kwam de dooi al snel en was het op vrijdag al niet meer mogelijk om de ijzers onder te binden.

Gelukkig hebben we de foto’s nog, zullen we dan maar zeggen. Natuurlijk hopen de liefhebbers van het ijs dat er in de komende weken nog een nieuwe vorstperiode aankomt, maar voorlopig zijn de kansen daarop klein volgens de Ridderkerkse weerman Gert de Bruin. Wel kunnen we de in de komende dagen wat sneeuw verwachten, maar dat zal niet lang blijven liggen.

Foto’s: Gert de Bruin en Hans Magito