Lokaal

Terugblik voorrondes Zomercarnaval in Ridderkerk

Dit weekend is het weekend van het Zomercarnaval in Rotterdam. Maar aan het Zomercarnaval gaan vele weekenden vooraf. In die weekenden worden voorrondes gehouden waarin kandidaten voor de rol van koning en koningin opdrachten moeten uitvoeren.

Op zaterdag 8 april 2023 kwamen daarom een kleine 20 kandidaten naar de brandweerkazerne van Ridderkerk om te strijden voor hun rol. De opdrachten telden mee met de keuze van de jury, die uiteindelijk bepaalde welk koningspaar dit weekend in Rotterdam te zien is…

Onder toezicht van de brandweerploeg moesten zij onder andere een brand blussen, een slachtoffer uit een auto redden en een brand blussen.

Zoals de kandidaten voor onze microfoon vertelden: “je moet samenwerken en op elkaar leren vertrouwen.” Maar je bent toch straks elkaars concurrent? “Nou”, zegt kandidate Sharicia: “misschien de laatste avond voor de verkiezing ben je concurrent, maar nu trekken we toch echt samen op! We zijn wat mij betreft vrienden voor het leven!” Aldjo Rodriguez zegt: “het is een stukje eigen kracht vinden. Superleuk!”

Overigens zijn inmiddels al weer eventjes de winnaars bekend: Queen is Sharicia Hasham en King is Orwin Gomes. In de video op ons YouTube kanaal vind je hen terug…

Deze impressie wordt dagelijks vanaf zaterdag 29 juli tot en met zondag 30 juli 2023 meermalen in de middag en avond uitgezonden bij TV Ridderkerk op elk oneven heel uur. Het programma is het hele weekend te zien om 15.00, 17.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het digitale Ziggo kanaal 46 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, T-Mobile kanaal 767, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk.