Lokaal

Thuis met Werkvisie De Hoop in de Huiskamer

De samenwerking tussen de Huiskamer van Ridderkerk en Werkvisie De Hoop verloopt voorspoedig. In oktober 2023 werd met twee krachten van De Hoop voor twee dagen in de week en dit jaar is daar na de jaarwisseling een derde medewerker bij gekomen. “Ik verwacht dat het niet lang zal duren dat ook de vierde komt. Er is uiteindelijk ruimte voor vijf” zegt begeleidster Carin van de Burgt.

Werkvisie De Hoop biedt in Hendrik-Ido-Ambacht dagbesteding en werkervaringsplaatsen voor mensen die niet in staat zijn om zelfstandig activiteiten te ontplooien. In verschillende plaatsen in de regio zijn er projecten, waaronder een kringloopwinkel, een bakkerij en een fietsenmakerij.

Bij de Huiskamer werd in oktober gestart met twee medewerkers die al ervaring hadden met het brood en banket in Ambacht. “Dit is toch weer een stapje verder. Ze staan hier niet alleen in de keuken, maar hebben ook contact met de klanten. Hier mogen ze ook serveren en afrekenen. We zorgen ervoor dat ze dat afwisselend kunnen doen” vertelt Carin, die elke dinsdag en donderdag met haar Hoopteam in Ridderkerk aan de slag is.

Zelfvertrouwen

Ze heeft ervaren dat de deelnemers de klantcontacten eerst spannend, maar al snel leuk en fijn vinden: “Ze zien dat er waardering is voor wat ze gemaakt hebben. Het onder de mensen komen vergroot ook het zelfvertrouwen. Het gaat hier allemaal zo goed dat we nu ook bij de kringloop en bakkerij in Hendrik-Ido-Ambacht een koffiehoek willen beginnen.”

Voor Ridderkerk wordt aan uitbreiding van de kaart gedacht. Nu is die nog betrekkelijk eenvoudig met een soep van de dag, belegde broodjes en tosti’s. Binnenkort moet het ook mogelijk zijn om een club sandwich en boterhammen met twee kroketten te bestellen.

“We willen wel dat het altijd goed is. Het is weliswaar dagbesteding, maar de klanten betalen voor wat ze bestellen. Dan mogen ze ook verwachten dat het kwalitatief goed is”, benadrukt begeleidster Carin, die in Ridderkerk goed samenwerkt met de vrijwilligers van de Huiskamer.

Mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden voor dagbesteding bij Werkvisie De Hoop. Er kan voor worden aangemeld door iedereen die hiervoor een indicatie heeft. Op sommige plekken is direct plaats. Voor meer informatie: www.werkvisiedehoop.nl.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.