Tieners nemen de leiding!

Tijdens de Brede School activiteit ‘Tieners nemen de leiding’ leerden kinderen in grote lijnen sportlessen geven. Donderdag 23 mei kregen acht leerlingen van c.b.s. De Fontein en o.b.s. De Bosweide een certificaat omdat zij deze activiteit met vlag en wimpel behaalden. 

Brede School coördinator Jerry Tieleman: “De kinderen volgden aantal lessen waarbij zij werden opgeleid tot spelleider. Zij leerden verschillende lessen voorbereiden en aan elkaar geven. Dit ging met vallen en opstaan, maar wie niet valt zal niet leren staan. De kinderen moesten als eind opdracht gymles geven aan de groepen 3 en 4 van de c.b.s. de Fontein en o.b.s. de Bosweide. Tijdens deze lessen hebben de kinderen ons zeer verbaasd hoe de lesgevers in spé het er van af hebben gebracht. Zij moesten een spel verzinnen die zij in een blok van 10 minuten moesten geven. De deelnemers luisterden aandachtig en vermaakten zich uitstekend.” 

De kinderen ontvingen een certificaat en kunnen zich nu officieel scharen tussen de tieners die de leiding nemen. “Wij hebben afspraken gemaakt dat als zij willen, zij nog verschillende lesjes mogen geven en tijdens de Brede School kunnen ondersteunen. We hebben zelfs al twee jongeren gevonden die een evenement willen organiseren voor kinderen uit hun wijk.”