Lokaal

Ton Overheid kandidaat opvolger wethouder Peter Meij

In verband met het plotselinge vertrek van wethouder Meij is de CDA-fractie op zoek gegaan naar een mogelijke opvolger. De fractie van het CDA Ridderkerk heeft unaniem besloten om Ton Overheid voor te dragen als kandidaat wethouder. Ton heeft de afgelopen 6 jaar politieke ervaring opgedaan als fractievoorzitter en raadslid van CDA Ridderkerk.

“We hebben er vertrouwen in dat Ton met zijn ambitie, betrokkenheid en ervaring zich zal inzetten voor de Ridderkerkers en ons mooie dorp”, laat de fractie van het CDA weten. 

Ton Overheid is verheugd: “Ik voel me vereerd om namens CDA Ridderkerk te worden voorgedragen als kandidaat wethouder. In 2018 zette ik mijn eerste stappen in de politiek, dat was naast mijn reguliere werk. Hoe mooi is dit dan nu dat ik hier fulltime mee aan de slag kan. Ik kijk ernaar uit om vanuit het college, samen met de raad en onze inwoners, aan het werk te gaan voor ons mooie dorp.

Marcella van der Heijde-Keijzer

Wanneer de gemeenteraad akkoord gaat met de benoeming van Ton Overheid als wethouder, zal er een raadszetel vrijkomen. De CDA-fractie is blij, dat Marcella van der Heijde-Keijzer bereid is gevonden om Ton Overheid op te volgen als raadslid.