Ton Schouwenburg koninklijk onderscheiden 

Ton Schouwenburg ontving zaterdag 24 september 2022 een koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Burgemeester Anny Attema reikte de onderscheiding uit bij Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer, die zaterdag haar 130-jarig bestaan vierde. 

Schouwenburg ontving de koninklijke onderscheiding voor zijn vrijwillige inzet bij Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer, winkeliersverenging Beverwaard en Trimpgroep Oosterpark Top-2000. 

Schouwenburg is al 38 jaar lid en vanaf 1988 ook bestuurslid bij de muziekvereniging. Met zijn verbindende en sturende kwaliteiten, wist hij de vereniging meermaals door een moeilijke periode heen te loodsen.

Bij de winkeliersvereniging is hij al jaren actief als voorzitter en penningmeester. Opticien Schouwenburg draagt vanuit zijn rol als zelfstandig ondernemer op positieve wijze bij aan de leefbaarheid en het ondernemersklimaat in Beverwaard.

Van Trimgroep Oosterpark Top-2000 was Schouwenburg mede-oprichter. De groep heeft als doel dat mensen juist in de wintermaanden blijven hardlopen. Schouwenburg was een aantal jaar voorzitter van de groep.

Foto: Gemeente Ridderkerk