Toon je hart-actie wordt anders ingevuld

Vorige week zaterdag werden de acties “Toon je hart” en “De Verjaardagstas” door de organisatoren nog enthousiast op RTV-Ridderkerk gelanceerd. Ook via een postercampagne in het winkelhart van Ridderkerk werd aangekondigd dat er een inzamelingsactie zou worden gehouden voor de FoodCompany Ridderkerk om voor de ruim 370 ingeschreven huishoudens, die het wat minder hebben, een mooiere Kerst te bezorgen. Een mooi doel dat door de samenwerkende partijen, de FoodCompany , Kledingbank, RTV-Ridderkerk en BIZ Winkelhart Ridderkerk, al twee keer eerder is gehouden.

Echter door de strenge lockdown die afgelopen maandag is afgekondigd zijn de samenwerkende partijen van mening dat de oproep, om zoveel mogelijk thuis te blijven, een andere kijk geeft op de actie. Al mag de actie wel worden gehouden en zou de actie coronaproef zijn, dan nog wil de organisatie de vrijwilligers niet belasten met werkzaamheden onder de huidige omstandigheden. Om die reden is actie “Toon je hart” afgelast.

De organisatie kijkt nu naar de mogelijkheid om de actie rond Pasen te houden. Omdat de teleurstelling best wel groot is heeft de BIZ Winkelhart Ridderkerk besloten € 1000,00 te doneren voor kerstpakketten voor klanten van de FoodCompany.

Er wordt bij deze dan ook opgeroepen om een gift, klein of groot, rechtstreeks over te maken naar NL69 ABNA 0619910216 tnv FoodCompany  met vermelding Kerstpakket, zodat u zeker weet dat het goed terecht komt.

De Verjaardagstas

Ook de actie met speelgoedverkoop voor de “Verjaardagtas” gaat niet door. De ruimte waar de verkoop zou worden gehouden is niet langer beschikbaar omdat alle winkels met niet-essentiële goederen gesloten zijn. De opbrengst zou gebruikt worden voor de aankoop van kadokaarten voor in de Verjaardagstassen voor tieners. Voor 2021 wordt verwacht 550 Verjaardagstassen uit te delen, waarvan ca 200 voor tieners. 

U kunt een Tas voor €10,00 sponsoren door een gift over te maken naar NL31 ABNA 0519 891 872 tnv Kledingbank met vermelding Verjaardagstas. Ook hier geldt dat uw bijdrage dan rechtstreeks op de juiste adres terecht komt.