Topbands op 16e Bluezy Bluesfestival Ridderkerk

Afgelopen zaterdag 30 maart 2019 werd de zestiende editie van het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk bezocht door zo’n 500 bezoekers.

Bij de opening van het festival stond organisator Nico Bravenboer even stil bij het gemis van vrijwilliger en technicus John Blom, die enkele weken voor het festival overleden was. Daarna gaf de Belgische formatie Black Cat Biscuit een geweldige muzikale start aan het vlekkeloos verlopen festival. De winnaars van de Belgische Blues Challenge in 2018 zetten met uitsluitend eigen materiaal een heerlijke warme set neer, die het ook aan het begin van het festival al volop aanwezige publiek meteen in beweging zette. Daarna bracht de formatie Joe Undercover een ideale en swingende Joe Cocker Tribute. Zanger Cees Geluk zette een geweldig optreden neer met zijn band.

Als derde acts startte Italiaan Dany Franchi, die momenteel in de Verenigde Staten woont, met zijn Italiaans/Amerikaanse band. Met een prima geluid en dito performance was de zuidelijke Amerikaanse blues en Memphis soul prima in orde. Deze act werd opgevolgd door Joey Blu & BlueZbone. Een fantastisch gezelschap dat muzikaal perfect in elkaar zit. De energieke Amerikaanse zanger/trombone speler Joseph Bowie (Defunkt) met zijn band was voor de gelegenheid aangevuld met de Duitse jazz toetsenist Jan Eschke en dat bleek zeer zeker een aanwinst voor de blues en funky formatie.

De Amerikaan Tony Coleman maakte als drummer en zanger deel uit van B.B. King’s band, maar eind jaren negentig begon hij voor zichzelf en stond in Ridderkerk op het podium met het Italiaanse Henri Carpaneto Quintet. Een puike combinatie, die nummers van B.B. King bracht, maar ook eigen werk. Een strakke combinatie, waarbij Tony Coleman centraal vooraan op het podium zat. Als afsluiter was daar niemand minder dan de Amerikaan Bernard Allison. Zijn muziek is een prima mix van blues, rock, funk, soul en reggae. Bernard Allison haalt zijn inspiratie uit de traditionele Chicago blues, de muziek van zijn vader Luther en muziekhelden als Eric Clapton en Jimi Hendrix. Al met al een geweldige muzikale afsluiter van weer een geslaagde editie van het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk.

Tony Coleman

,,We kunnen met alle vrijwilligers weer terugkijken op een hele geslaagde editie. Zeker de pure muziekliefhebbers hebben echte geweldige topbands kunnen zien en horen. Met dank aan het aanwezige publiek, sponsors en medewerkers was dit een geweldige zestiende editie van ons Bluezy Bluesfestival Ridderkerk’’, kijkt voorzitter Nico Bravenboer terug op het festival.

Foto’s: Roelof Mulder en Erik Jonkman