Lokaal

Traditionele kerstboominzameling afgelast

De traditionele kerstboominzameling gaat begin volgend jaar niet door. Het aantal besmettingen door het coronavirus loopt op en de maatregelen blijven tot in januari hetzelfde. De inzameling wordt daarom dit jaar gedaan door medewerkers van de gemeente. Die zullen de kerstbomen vrijdag 8 en zaterdag 9 januari ophalen.

U kunt uw kerstboom neerzetten op de plek waar u uw huisvuil aanbiedt. Huishoudens met een minicontainer kunnen de kerstboom neerzetten op de aanbiedplek van de minicontainer. Mensen die gebruikmaken van een (ondergrondse) huisvuilcontainer kunnen hun boom naast die containers plaatsen. De kerstbomen worden vanaf 8.00 uur opgehaald, dus zorg ervoor dat u uw boom op tijd buitenzet.

Teveel contactmomenten

Het is jammer dat een traditie niet door kan gaan. Jaarlijks doen honderden kinderen en ouders hieraan mee. Zij leveren in korte tijd duizenden bomen af bij inleverpunten. Dit zorgt voor veel verplaatsingen en contactmomenten. Afstand houden, drukte vermijden en het aantal contacten zoveel mogelijk beperken is dan lastig. Uw gezondheid staat voorop, net als die van de medewerkers die de kerstbomen ophalen en afleveren bij het afvalaanbiedstation. Daarom kan de traditionele inzameling dit jaar helaas niet doorgaan.

Wie zijn kerstboom na 9 januari wil inleveren, moet deze naar de milieustraat brengen. De vuilniswagens in de wijken zullen de bomen niet meenemen.