Lokaal

Transportbedrijf G. van der Heijden met hulptransport naar Polen

Woensdag 16 maart 2022 vertrekt vroeg in de morgen een hulptransport naar Polen met een container vol dagelijkse levensbehoeften. Dit transport is bestemd voor Oekraïense vluchtelingen. Initiatiefnemer ZorgMies Zwijndrecht, onderdeel van een landelijke mantelzorgorganisatie, heeft vanuit de gemeente Zwijndrecht een loods ter beschikking  gekregen en hier onder andere dekens, handdoeken en zakken kleding ingezameld. Daarnaast zijn er 150 dozen met persoonlijke hygiëne spullen, een pallet dierenvoeding, 2.000 kilo koffie, twee pallets met babyvoeding en luiers gedoneerd. 

Transportbedrijf G. van der Heijden stelt een vrachtwagen ter beschikking voor het vervoer naar Polen. Jeff van der Heijden: “De beslissing was snel genomen. Wij nemen het vervoer voor onze rekening en het eveneens Ridderkerkse bedrijf Falco Lines BV sponsort de dieselbrandstof. Een mooi gebaar van onze collega’s.”

De chauffeurs Bartek Gora en Menno van Eijk nemen de 1.200 kilometer lange rit naar Krakau voor hun rekening. Een voordeel is dat Bartek de Poolse taal machtig is, zo kunnen eventuele taalbarrières voorkomen worden. 

Jeff van der Heijden: “We zijn blij dat we vluchtelingen uit de Oekraïne op deze manier een beetje kunnen helpen. Deze mensen hebben het al moeilijk genoeg.”