Lokaal

Tuinderij Leenheer zet eigen winkel op

Bij de tuinderij van Paul en Monique Leenheer aan de Langeweg (bij de grens van Rijsoord) was vorig jaar voor het eerst verkoop van aardbeien en kersen. Het paar kreeg daar leuke reacties en de vraag of ze niet meer groente en fruit zouden kunnen aanbieden.

“Die handschoen hebben we opgenomen. We hebben nu een verswinkeltje in onze loods achter het huis” vertelt Monique. Dat vers mag bijzonder letterlijk genomen worden.  De sla, andijvie en andere snijgroenten komen rechtstreeks uit de eigen kas. “Daarnaast hebben we producten in ons assortiment van tuinders uit de regio. Ook dagvers” zegt Paul. Het is aangevuld met appels en peren van een fruitteler uit de Hoeksche Waard.

“We bieden nu zo’n veertig producten aan. Altijd seizoensgebonden” benadrukt Monique. Als eigen product worden ook zelf vervaardigde soeppakketten aangeboden. Voor deze tijd zijn dit pakketten voor erwtensoep en pompoensoep.

Tot vier jaar geleden beschikte tuinderij Leenheer over bijna 40 ha agrarische grond. Dit is teruggebracht tot twee ha met kassen. “Uitbreiden met kassen mogen we in dit buitengebied niet. Door alle beperkingen is het moeilijk om daar winst uit te halen. De winkel geeft nieuwe mogelijkheden. Als het een succes wordt wil ik er meer producten voor planten” zegt de tuinder.

In de kas staat daarom nu al een proefopstelling voor het kweken van kiwi’s en tomaten. Dat er weer een winkeltje op het erf is maakt voor de vierde generatie van de tuindersfamilie de cirkel rond. In het verleden was hier de kaaswinkel en later de kruidenierswinkel van Leenheer gevestigd.

De verkoop van groente en fruit aan de Langeweg 440 is voorlopig alleen op vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.