Twee dagen lintjesregen in Ridderkerk

De Lintjesregen van 2021 kan gelukkig doorgaan. De uitrei­king is dit jaar verdeeld over twee dagen. Vanwege de coro­namaatregelen past het programma niet in één dag.

Zoals gebruikelijk is de uitreiking van de koninklijke onderscheidingen op de dag voor Koningsdag, maandag 26 april. De Lintjesregen gaat op Koningsdag (27 april) verder.

Iedereen die een lintje krijgt, wordt op een toegewezen tijdsblok uitgenodigd in het gemeentehuis. In het bijzijn van een kleine groepje familie en vrienden zal diegene de koninklijke onderscheiding ontvangen. Overige betrokkenen kunnen de uitreiking live volgen via een videoverbinding.

Feestelijk nieuws

Vaak is het lintje een grote verrassing voor de ontvanger. Daarom ontvangt hij of zij pas op maandagochtend 26 april bericht van burgemeester Anny Attema over dit feestelijke nieuws. Tijdens de uitreiking vertelt de burgemeester waarom iemand het lintje verdient. Na de uitreiking mag ook de aanvrager nog een kort woordje spreken tot de ontvanger.

Meer informatie

U kunt nu al voor volgend jaar een lintje aanvragen. Kent u iemand die zich al jarenlang vrijwillig en op een bijzondere manier voor de maatschappij inzet? Vraag dan voor 1 juli 2021 een koninklijke onderscheiding aan voor 2022.

Op de landelijke website lintjes.nl/voordragen vindt u meer informatie over de aanvraagprocedure. De uiteindelijke aanvraag doet u bij burgemeester Anny Attema. Neem hiervoor contact op met Angélique Visser via (0180) 451 470 of a.visser@ridderkerk.nl.