Lokaal

Tweede woontoren van ‘De Schans Boeit’ is gereed

Vandaag hebben Hurks en Van Wijnen de tweede woontoren van ‘De Schans Boeit’ in Ridderkerk opgeleverd aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance, namens Achmea Pensioen- en Levensverzekering N.V. Het gaat om een toren met 59 vrije sector huurappartementen. Eerder, in de periode december 2019 – februari 2020, werden gefaseerd de 57 koopappartementen in de eerste toren opgeleverd.

Daarmee is dit woningbouwproject van in totaal 116 appartementen afgerond. Met deze appartementen geven Hurks en Van Wijnen invulling aan de behoefte van een doelgroep in Ridderkerk en omgeving, die graag de stap naar gelijkvloers wonen wil maken. De Schans Boeit ligt op een aantrekkelijke locatie aan het water van het drierivierenpunt in Ridderkerk, waar de Lek, de Noord en de Nieuwe Maas samenkomen.

Wonen in een industrieel gebied

Voor De Schans Boeit werd een bedrijventerrein met maritiem gerelateerde bedrijven getransformeerd tot een woongebied. De omgeving kenmerkt zich door industriële gebouwen en een weids uitzicht over het water. De industriële uitstraling van de twee woontorens sluit goed aan op de omgeving. Ook in het openbaar gebied werden materialen meegenomen die doen denken aan de oorspronkelijke geschiedenis.

De Schans Boeit bevindt zich naast Paviljoen Struis, de FastFerry naar het centrum van Rotterdam en Dordrecht. Het centrum van Ridderkerk ligt op fietsafstand en het project heeft een centrale ligging ten opzichte van de grote steden.

Beide woontorens bestaan uit een gevarieerd aanbod van 2-, 3- en 4-kamerappartementen. Er was veel vraag naar deze appartementen. Reeds voor de start van de bouw waren alle koopappartementen verkocht. Ook voor de huurappartementen was veel animo. Alle appartementen zijn inmiddels verhuurd.

Ondanks corona oplevering op geplande datum

Hurks en Van Wijnen treffen verschillende maatregelen, zodat er in deze tijden veilig doorgebouwd kan worden. Zo zijn ook de nodige aanpassingen gedaan op de bouwplaats van de Schans Boeit en is de huurtoren conform planning opgeleverd. Vanzelfsprekend zijn er geen festiviteiten aan gekoppeld. Met een select gezelschap heeft de oplevering geheel conform de RIVM richtlijnen plaatsgevonden.